Golf med ablegøyer

En ny turnering - Innlandet Open - ble testet ut på banen vår 26. september. Her møtte vi utfordringer de fleste av de 74 spillerne aldri hadde prøvd før, som her på hull 13 hvor alle utslag skulle slåes med ei kølle med et løst ledd. Uvanlig men artig mener Lars Heramb, Arnt Lundemo og Bjørn Steinar Bjørnes som ikke har ei slik kølle i bagen til vanlig.

Luringene Sivert Sende Skotvold og Pål Sønsteby hadde virkelig lagt hodene i bløtt for å tenke ut overraskelser på de ulike teestedene. På hull 4 måtte alle slå ut med en mini-mini driver. På et annet hull måtte du trekke en ball fra en pose hvor det sto hvilken kølle du skulle slå ut med. På hull 8 måtte du slå ut med ei links kølle. På 3 par hullet 17 var utslagskølla en driver, mens du på hull 15 måtte spille alle slag fra pegg i samme høyde som du brukte da du slo ut. Også på greenen. Og dette var bare noen av utfordringer.... Mye moro ble det.

Flotte premier

Mens Sivert nok var hovedmannen bak utfordringene hadde Pål gjort en kjempejobb med premiene. Forden som sto utstilt på hull 6, for den som måtte få hole in one, fikk ingen ny eier. Men en flott TV gikk til Jonny Andersson som hadde det lengste innspill/put på 26 meter rett i hullet. Også var det en mengde flotte premier i tillegg.

Kristoffer Taije Lie fra Hafjell golfklubb (til venstre) vant bruttoscoreklassen mens Anders Hellerud nettoscore klassen.Tross alle utfordringene hadde vinnerne flotte resultater.  Anders hadde 13 under sitt par. Han hadde begynt å spille golf i Elverum i sommer. Selv mener han at han hadde mye flaks, men kan vel ikke underslå at han har et talent for golf. Veldig artig å drive med, sier han. Foruten gedigene pokaler og blomsterbuketter vant de to også hver sin elektriske sparkesykkel.

Kanskje neste år også?

Sivert kunne etterpå fortelle at han håpet de kunne fortsette med Innlandet Open også neste år. Stemingen blant de som var med, var svært positiv og folk synes de hadde hatt det artig med alle utfordringene.

Skumle værvarsler førte nok til at endel meldte avbud. Men bortsett fra regn i starten og noe byger underveis gikk det hele svært smertefritt. Noen vanndammer var det på banen etter regnværet natta før, med dette løste de fleste bra.

Uansett en stor takk for innsatsen til Sivert og Pål som hadde jobbet mye og godt med å stable Innlandet Open på beina.

Utskrift